Advocaat handelsrecht

Waarmee kan een handelsrecht advocaat jou helpen?

Het handelsrecht gaat over de onderlinge rechtsverhoudingen tussen ondernemingen, waarbij contracten een grote rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan vervoersovereenkomsten, agentuur, distributie en franchise. Ook alle aspecten die met deze contracten, zoals niet-nakoming en hieruit voortvloeiend overeenkomsten, houden hier ook verband mee. Soms wordt het handelsrecht uitgebreid opgevat. Dan wordt bijvoorbeeld ook het contractenrecht of het ondernemingsrecht onder het handelsrecht geschaard. Op onze pagina over het handelsrecht kun je bijvoorbeeld onder meer lezen onder verschillende ondernemingen. Doordat er veel onder het handelsrecht valt is het handig een van onze gespecialiseerde advocaten in te schakelen die je op vele vlakken kan helpen.

Verschil contracten- en handelsrecht

Echter is er wel een verschil tussen het contractenrecht en het handelsrecht, hoewel veel zaken met beide rechtsgebieden raakvlakken hebben. Zo worden er bijvoorbeeld veel afspraken over het vervoer gemaakt, die vervolgens in een overeenkomst neergelegd worden. Daarom zijn onze handelsrecht advocaten ook gespecialiseerd in het contractenrecht, zodat ze je bij beide rechtsgebieden kunnen helpen.

Advocaat handelsrecht

Een advocaat kan op verschillende vlakken van het handelsrecht helpen. Hieronder een opsomming waar het handig is een advocaat in te schakelen:

  • Gerechtelijke procedures in handelsgeschillen
  • Nationale- en grensoverschrijdende handelstransacties
  • Vervoersovereenkomsten die gelden in zowel nationaal als internationaal wegvervoer
  • Zaken over huurkoop, huur, of leasing van zaken
  • Nationale en internationale incassoprocedures
  • Distributieovereenkomsten, franchiseovereenkomsten, agentuur
  • Overnamecontracten, geheimhouding en dergelijke

Heb je bij een van deze kwesties of een ander geschil omtrent het handelsrecht een advocaat nodig? Een van onze gespecialiseerde Lawspot advocaten kan je helpen bij het handelsrecht! Schakel snel juridische hulp in.

FAQ’s

Wat is handelsrecht?

Het handelsrecht ziet op de rechtsbetrekkingen tussen handelaren. Hierbij spelen contracten een grote rol, omdat hierin de afspraken die zij maken neergelegd worden. Een advocaat handelsrecht kan hulp bieden bij deze rechtsbetrekkingen.

Wat valt onder het handelsrecht?

Onder het handelsrecht vallen de onderlinge rechtsverhoudingen tussen ondernemingen. Vaak wordt het contractenrecht of het ondernemingsrecht ook voor een deel onder het contractenrecht geschaard.

Wat zijn de grondslagen van het handelsrecht?

De grondslag van handelsrecht is handelskoop. Vervoer, verzekering en betaling zijn hierbij onmisbaar. De contracten die de partijen onderling sluiten helpen mee de goederenstroom te voeren.

Wat is het verschil tussen handelsrecht en ondernemingsrecht?

Het ondernemingsrecht ziet op rechtspersonen. Denk hierbij aan een bv, nv, vof etc. Het handelsrecht gaat niet over deze rechtspersonen, maar op de handelscontracten die zij afsluiten.

Wat is het verschil tussen handelsrecht en bedrijfsrecht?

Het bedrijfsrecht is hetzelfde als het ondernemingsrecht. Het houdt zich dus bezig met de opzet en inrichting van rechtspersonen in een onderneming. Het verschil met het handelsrecht is dat het handelsrecht zich enkel bezighoudt met de handelscontracten die deze rechtspersonen afsluiten.

Juridische hulp advocaat handelsrecht

Op zoek naar een handelsrecht die je met  je juridische problemen kan helpen? Schakel dan snel een van onze gespecialiseerde advocaten in!

 

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde handelsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis handelsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens gaan we strikt vertrouwelijk om. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare handelsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Bel nu