Advocaat civiel recht Groningen

Heb je onlangs te maken gehad met een geschil over eigendomsrechten en wil je weten wat voor rechten je hebt bij het contracteren? Of heb je een aansprakelijkheidszaak waarin je iemand wilt aanklagen voor het veroorzaken van schade? Onze civiel recht advocaten in Groningen helpen je hier graag bij. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde civiel recht advocaat uit Groningen
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze civiel recht advocaten in Groningen

Onze advocaten in Groningen zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van civiel recht. Onze civiel recht advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen die zich op privaat gebied afspelen. Ze weten precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het civiel recht, zoals aansprakelijkheidszaken en erfenisgeschillen.

Erfrecht

Een van de onderwerpen binnen het civiel recht is het erfrecht. Dit gaat over hoe je de erfenis onder erfgenamen verdeelt. Het is handig om een advocaat in te schakelen bij de formele vereisten, zoals het opstellen van een verklaring van erfrecht, en om de rechten en plichten als erfgenaam te weten.

Familierecht

Een ander onderwerp dat veel voorkomt binnen het civiel recht is het familierecht. Dit gaat over de rechten die je hebt als gehuwden, geregistreerde partners en niet-gehuwde partners. Je kan ook advies of hulp krijgen van een advocaat over echtscheiding, gezag, alimentatie en adoptie.

Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrecht is een ander belangrijk onderwerp binnen het civiel recht. Je kan personen die verantwoordelijk zijn voor schade die zij hebben toegebracht aan jou aansprakelijk stellen. Ook als dit opzettelijk of onopzettelijk is gedaan. Een advocaat kan je hierbij helpen de aansprakelijke verantwoordelijk te stellen voor de schade.

Wat kan een civiel recht advocaat uit Groningen voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens civiele zaken, zoals familiegeschillen en aansprakelijkheidsgeschillen. Daarnaast helpen ze bij geschillen over eigendomsrechten, zoals geschillen over huur of huurkoop. Ook helpen ze bij problemen met producten of diensten die niet voldoen aan de verwachtingen, kinderalimentatie of andere kwesties. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten civiel recht advocaat Groningen

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Civiel recht advocaat uit eigen regio

Onze civiel recht advocaten bevinden zich niet alleen in Groningen, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Den Haag, Amsterdam, Leeuwarden, Utrecht en Rotterdam ook advocaten gespecialiseerd in het civiel recht die je graag te hulp staan!

Meer weten over civiel recht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen civiel recht advocaat Groningen

Hoe vind ik een goede civiel recht advocaat in Groningen?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een civiel recht advocaat in Groningen?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu