Advocaat scheiding Enschede

Scheiden van je partner is vaak een lastig en heftig proces. Bij het aanvragen van scheiding komen vaak veel emoties kijken, terwijl er ook nog eens een veel zaken geregeld moeten worden. Denk hierbij aan het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het maken van een ouderschapsplan, het afhandelen van de eventuele gemeenschap van goederen en het aanvragen van alimentatie. Omdat je zoveel complexe zaken moet regelen tijdens een vaak emotionele periode, is het gebruik van een advocaat verplicht bij het aanvragen van scheiding. Ben jij op zoek naar een advocaat voor je scheiding in de omgeving van Enschede? Dan helpen wij je graag. Onze advocaten komen uit de buurt en zijn gespecialiseerd in scheidingszaken. Met hun ervaring en persoonlijke aanpak staan ze je graag bij tijdens deze zware periode.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde advocaat scheiding uit Enschede
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven er naar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze advocaten scheiding in Enschede

Onze advocaten in Enschede zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van scheiding. Onze scheidingsadvocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen die zich tijdens scheiding voor kunnen doen. Daarnaast hebben onze advocaten de ervaring om dit soort geschillen op een persoonlijke en passende manier op te lossen.

Een advocaat scheiding uit Enschede weet precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. De advocaat heeft uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van scheiding, zoals echtscheiding aanvragen, ouderschapsplan, alimentatie, de verdeling van goederen en nog veel meer.

Scheiding aanvragen

Scheiding vraag je, middels een verzoekschrift, aan bij de rechter. Hierbij is het gebruik van een advocaat verplicht. De advocaat stelt het verzoekschrift op en dient het voor je in bij de rechter.

Ouderschapsplan

Als je kinderen hebt samen met je ex-partner moet je ook een ouderschapsplan opstellen. Hierin maak je afspraken omtrent de zorg en opvoeding van de kinderen. In het ouderschapsplan staan de verblijf- en woonplaats van de kinderen, de verdeling van de taken tussen de scheidende ouders, en eventuele omgangsafspraken. Ook staan hier financiële afspraken in omtrent de levensonderhoud en het eventuele vermogen van de kinderen.

Alimentatie

Alimentatie is bedoeld om te helpen in de kosten van levensonderhoud te kunnen voorzien. Verdient een van de partners na de scheiding te weinig om in zijn/haar levensonderhoud te kunnen voorzien? Dan betaalt de andere partner alimentatie. De rechter bepaalt de hoogte van de alimentatie. Hiervoor kijkt de rechter naar de draagkracht van de betalende ex-partner. Onze advocaten kunnen je bijstaan als je alimentatie wil aanvragen, maar ook wanneer je alimentatie moet betalen, maar het niet eens bent met de hoogte. Gaat het om kinderalimentatie? Ook dan helpen we je graag.

De verdeling van goederen

Bij de scheiding worden de bezittingen ook verdeeld. Vaak is dit een complex proces omdat niet altijd even duidelijk is van wie welke bezittingen zijn. Daarnaast hebben sommige bezittingen misschien wel een enorme emotionele waarde. Een advocaat scheiding uit Enschede kijkt mee naar de eventuele gemeenschap van goederen of andere huwelijkse voorwaarden en helpt jou om tot een eerlijke verdeling van de bezittingen te komen.

Wat kan een advocaat scheiding uit Enschede voor jou betekenen

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van overeenkomsten en andere juridische documenten zoals het echtscheidingsconvenant. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig. Een advocaat scheiding uit Enschede helpt jou gedurende het gehele proces indien nodig. De afhandeling van een scheiding kan een emotioneel zwaar proces zijn. Daarom staan onze advocaten je bij met een persoonlijke aanpak. Ze helpen en ondersteunen je, daar waar jij ze nodig hebt.

Gaan jij en je partner zonder onenigheid uit elkaar? Wellicht is mediation dan iets voor jullie. Bij mediation komen partijen gezamenlijk tot een oplossing onder begeleiding van een onafhankelijke gespreksbegeleider. Op zoek naar mediation? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten advocaat scheiding Enschede

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering. Daarnaast is het ook mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Advocaat scheiding uit eigen regio?

Onze advocaten bevinden zich niet alleen in Enschede, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Arnhem, Eindhoven, Den Bosch, Leiden, Dordrecht, Tilburg, Zoetermeer en Zwolle ook advocaten gespecialiseerd in scheiding die je graag te hulp staan!

Ben jij op zoek naar een advocaat scheiding rondom Enschede? Je vindt ons ook in Almelo, Deventer, Zwolle en Apeldoorn.

Meer weten over scheiding?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen advocaat scheiding Enschede

Hoe vind ik een goede advocaat scheiding in Enschede?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een advocaat scheiding in Enschede?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Scheiding is hier een voorbeeld van. Daarom raden wij je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu