Lawspot Advocaten

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is het contractenrecht?

Het contractenrecht staat ook wel bekend als het overeenkomstenrecht. Het contractenrecht is onderdeel van het verbintenissenrecht, wat weer onderdeel is van het civiele recht. Het contractenrecht regelt het eindigen en de duur van overeenkomsten en bovendien ook het opstellen en toepassen van overeenkomsten. Hierbij is soms de hulp van een advocaat contractenrecht nodig.

In Nederland worden er vaak belangrijke afspraken neergelegd in contracten. Contracten kunnen tussen veel verschillende partijen worden afgesloten, bijvoorbeeld tussen bedrijven, tussen particulieren, maar ook tussen particulieren en bedrijven. Er zijn dan ook veel soorten contracten. Hieronder worden een aantal overeenkomsten opgesomd die vaak voorkomen.

 • Aandeelhoudersovereenkomst
 • Agentuurovereenkomst
 • Arbeidsovereenkomst
 • Algemene voorwaarden
 • Bemiddelingsovereenkomst
 • Concurrentiebeding
 • Franchiseovereenkomst
 • Huurcontract
 • IT-contracten
 • Koopovereenkomst
 • Leaseovereenkomsten
 • Onderhuurcontract
 • Samenlevingscontract
 • Verzekeringsovereenkomsten
 • VOF-contract

Wanneer een contractenrecht advocaat inschakelen?

Het is in het contractenrecht niet verplicht om een advocaat in te schakelen. Echter kunnen problemen omtrent het contractenrecht vaak erg ingewikkeld en complex zijn, waardoor het wel aan te raden is om een advocaat in te schakelen. Lawspot beschikt over een team van gespecialiseerde advocaten die je kunnen helpen bij problemen omtrent het contractenrecht.

Duidelijke afspraken

In beginsel zou door een contract duidelijk moeten zijn wat de afspraken tussen partijen zijn. Echter is de inhoud van een contract vaak niet duidelijk. Hierdoor kan het gebeuren dat mensen akkoord gaan met afspreken waar ze het eigenlijk helemaal niet mee eens zijn. In zo’n geval is het handig om een advocaat in te schakelen.

Opstellen contract

Als je afspraken maakt met een andere partij, is het handig deze vast te leggen in een contract. Dit blijkt echter in de praktijk nogal lastig te zijn. Er zijn namelijk veel verschillende dingen waar je op moet letten, zoals welke gevolgen de overeenkomst heeft, wat er gebeurt bij niet nakoming en welk recht van toepassing is op de overeenkomst. Het is aan te raden een advocaat in te schakelen indien je een contract op wil stellen. Onze advocaten weten namelijk precies waar op gelet moet worden.

Niet nakoming afspraken

Indien je een overeenkomst gesloten hebt met een andere partij, wil dit niet meteen zeggen dat de afspraken ook nagekomen worden. Dit kan heel vervelend zijn. Gelukkig zijn er mogelijkheden bij niet nakoming. Zo kun je de overeenkomst opschorten, ontbinden, een claim tot schadevergoeding indienen of nakoming eisen. Hierbij is de hulp van een van onze advocaten erg handig.

Beëindiging

Ten slotte kan het voorkomen dat je de overeenkomst wil beëindigen. Soms kan dit problemen opleveren, omdat een bedrijf bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden heeft bepaald dat dit niet kan. Vaak zijn dat soort voorwaarden helemaal niet rechtsgeldig. Hierbij kan een van onze advocaten hulp bieden.


Meteen een advocaat vinden?

 

(252 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde contractenrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis contractenrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare contractenrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu