Advocaat contractenrecht Arnhem

Heb je onlangs een onderhuurovereenkomst gesloten en komt de onderhuurder zijn of haar verplichtingen niet na? Word je door je wederpartij gehouden aan algemene voorwaarden die gewoonweg onredelijk benadelend zijn, en ben je op zoek naar mogelijkheden om het contract op te zeggen? Of heb je simpelweg hulp nodig bij het opstellen van een contract? Dit zijn allemaal kwesties die spelen binnen het contractenrecht, ook wel het overeenkomstenrecht genoemd. Onze contractenrecht advocaten in Arnhem helpen je hier graag bij. Met hun ruime ervaring en expertise komen zij samen met jou tot een passende uitkomst voor jouw kwestie.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde contractenrecht advocaat uit Arnhem
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze contractenrecht advocaten in Arnhem

Onze advocaten in Arnhem zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. In de loop der jaren hebben zij erg veel ervaring opgedaan in allerlei zaken, waaronder zaken op het gebied van contractenrecht. Onze contractenrecht advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen die zich voordoen omtrent contracten en overeenkomsten. Ze weten precies hoe de zaken juridisch afgehandeld moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Vooral in het contractenrecht, waarin zaken erg ingewikkeld kunnen worden, zijn expertise en ervaring niet alleen gewenst maar ook noodzakelijk. Onze advocaten hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het contractenrecht, zoals algemene voorwaarden, huurovereenkomsten en ingebrekestelling.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn meestal de ‘kleine lettertjes’ die komen kijken bij het sluiten van een overeenkomst (bijv. bij een koop of een dienst). In de wet zijn echter een aantal algemene voorwaarden opgenomen, die bij een overeenkomst tussen een bedrijf en een particulier altijd als ‘onredelijk bezwarend’ worden gezien. Een dergelijke algemene voorwaarde kan dan vernietigd worden. Onze contractenrecht advocaten uit Arnhem kijken graag samen met jou of er sprake is van dit soort algemene voorwaarden in een overeenkomst die je hebt gesloten, en staan je bij indien je wederpartij zich beroept op een algemene voorwaarde die voor jou misschien wel onredelijk bezwarend is.

Huurovereenkomsten

Tussen huurder en verhuurder bestaan veel verplichtingen. Deze moeten opgenomen worden in een huurcontract. Indien er een geschil ontstaat over het huurcontract, omdat bijvoorbeeld de huurder de huur niet betaalt, of omdat niet duidelijk is hoe de verplichtingen van de verhuurder uitgelegd moeten worden, is het handig om hiervoor een contractenrecht advocaat in te schakelen.

Ingebrekestelling

Wanneer je wederpartij de overeenkomst niet of niet goed nakomt en je het contract wilt ontbinden, dan is het vereist dat de wederpartij eerst in gebreke gesteld wordt. Onze contractenrecht advocaten uit Arnhem kunnen jou helpen om dit proces goed te laten verlopen.

Koopovereenkomsten

Koopovereenkomsten worden zonder er bewust bij stil te staan, voortdurend gesloten. Zowel in de winkel als ook online, komt een dergelijke overeenkomst tot stand wanneer je een product in je winkelmandje doet en dit vervolgens afrekent. De kans dat er een keer iets misgaat, zoals het achterblijven van betalingen of het nooit binnenkrijgen van een product, is niet heel klein als je kijkt naar de grote hoeveelheid koopovereenkomsten die worden aangegaan. Onze advocaten helpen je graag om geschillen hieromtrent ofwel te voorkomen, of op de juiste manier op te lossen.

Overeenkomsten van opdracht

Een overeenkomst van opdracht is een overeenkomst waarin de opdrachtnemer een dienst uitvoert of een prestatie levert, in opdracht van de opdrachtgever. Afspraken omtrent het werk en de opdracht worden opgenomen in de overeenkomst. Verder is de opdrachtnemer zelfstandig. Heb je hulp nodig bij het opstellen van een dergelijke overeenkomst? Of is er een geschil ontstaan en heb je hier juridische hulp bij nodig? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen zodat een van onze advocaten jou hierbij kan helpen.

Wat kan een contractenrecht advocaat uit Arnhem voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van contracten en andere juridische documenten. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig, denk hierbij aan algemene voorwaarden of een huurcontract. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten contractenrecht advocaat Arnhem

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen, bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Contractenrecht advocaat uit eigen regio

Ben je op zoek naar een advocaat contractenrecht rondom Arnhem? Je vindt ons ook in bijvoorbeeld Nijmegen, Apeldoorn of Ede. Verder bevinden onze contractenrecht advocaten zich ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Den Haag en Rotterdam ook advocaten gespecialiseerd in het contractenrecht die je graag te hulp staan!

Meer weten over het contractenrecht?

Leer meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen contractenrecht advocaat Arnhem

Hoe vind ik een goede contractenrecht advocaat in Arnhem?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een contractenrecht advocaat in Arnhem?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Voor de civiele rechter is een advocaat verplicht. Dit is niet het geval voor de kantonrechter of de strafrechter. In zaken omtrent het contractenrecht raden wij het echter wel aan om altijd een advocaat in te schakelen. Deze kwesties kunnen namelijk door de vele regelgeving en vage termen erg ingewikkeld zijn.  Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu