Advocaat bouwrecht Arnhem

Ben je van plan om een kamer in je huis te verbouwen? Of wil je weten of je een vergunning nodig hebt voor een verbouwing? Onze advocaten kunnen een opgesteld contract voor jou controleren. Daarnaast geven onze advocaten graag advies over allerlei onderwerpen met betrekking tot het bouwrecht. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde bouwrecht advocaat uit Arnhem
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven er naar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze bouwrecht advocaten in Arnhem

Onze advocaten in Arnhem zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van bouwrecht. Onze bouwrecht advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van problemen in de bouw. Ze weten precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het bouwrecht zoals het bestemmingsplan, een verbouwing en de aannemingsovereenkomst.

Bestemmingsplan

Een bestemmingsplan is een plan dat opgesteld wordt door de gemeente met betrekking tot de ruimtelijke plannen van een omgeving. Het plan vermeldt wat er met de grond gaat gebeuren. Zo kunnen er bijvoorbeeld woningen of kantoren op een bepaalde grond gebouwd worden. Voordat een bestemmingsplan in werking treedt, wordt een concept van het bestemmingsplan bekendgemaakt. Als je het niet eens bent met dit conceptplan, dan kan je een zienswijze indienen. Daarin vertel je waarom jij het niet eens bent met het plan. Als jouw zienswijze wordt afgewezen, kun je hiertegen beroep indienen.

Aannemingsovereenkomst

De aannemingsovereenkomst wordt gesloten tussen een opdrachtgever en een opdrachtnemer (de aannemer). De opdrachtnemer neemt in deze overeenkomst de verplichting op zich om een werk van stoffelijke aard op te leveren aan de opdrachtgever. Een voorbeeld hiervan is de aannemer die een huis bouwt. Het is niet verplicht om vooraf in de overeenkomst een vaste prijs af te spreken. Toch is het voor de opdrachtgever wel handig om een vaste prijs af te spreken. Hierdoor kom je niet voor onverwachtse hoge kosten te staan die optreden bij kostenverhogende omstandigheden.

Bouwvergunning

Voordat je iets wil bouwen, verbouwen of slopen moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Vervolgens bepaalt de gemeente of jouw verzoek wordt goedgekeurd. Als je onterecht bouwt zonder vergunning, dan kan dat grote gevolgen hebben. In sommige gevallen levert dit namelijk een strafbaar feit op, waardoor je een gevangenisstraf kan krijgen of een boete moet betalen. Het is daarom verstandig om goed uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt.

Wat kan een bouwrecht advocaat uit Arnhem voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van overeenkomsten en andere juridische documenten. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig. Zo kan een advocaat advies geven over mogelijke bouwvergunningen en kijken of jouw bouwplan in overeenstemming is met het bestemmingsplan. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten bouwrecht advocaat Arnhem

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Bouwrecht advocaat uit eigen regio

Onze bouwrecht advocaten bevinden zich niet alleen in Arnhem, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Amsterdam, Haarlem en Rotterdam ook advocaten die gespecialiseerd zijn in bouwrecht die je graag te hulp staan!

Op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in een ander rechtsgebied dan het bouwrecht? Ook dan kan je bij ons terecht. Onze gespecialiseerde advocaten zijn ook te vinden in Apeldoorn, Amersfoort, Nijmegen, UtrechtEindhoven en Breda.

Meer weten over bouwrecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen bouwrecht advocaat Arnhem

Hoe vind ik een goede bouwrecht advocaat in Arnhem?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een bouwrecht advocaat in Arnhem?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu