Werk jij als ambtenaar voor de overheid? Dan gelden er voor jou andere arbeidsregels dan voor werknemers die bij een bedrijf werken. Ben je bijvoorbeeld ontslagen? Dan kan je hiertegen bezwaar maken. Onze ambtenarenrecht advocaten in Arnhem helpen je hier graag bij. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.
De garanties van Lawspot
- Gespecialiseerde ambtenarenrecht advocaat uit Arnhem
- Persoonlijk contact
- Altijd vrijblijvend adviesgesprek
- Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen
De expertise van onze ambtenarenrecht advocaten in Arnhem
Onze advocaten in Arnhem zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van ambtenarenrecht. Onze ambtenarenrecht advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van de rechten van ambtenaren. Ze weten precies hoe de procedures juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het ambtenarenrecht zoals het ontslagbesluit, disciplinaire straffen en reorganisatie.
Ontslagbesluit
De overheidswerkgever kan verschillende gronden noemen om een ambtenaar te ontslaan. De volgende redenen kunnen aangevoerd worden:
- Reorganisatie
- Disfunctioneren
- ‘Andere gronden’
- Ziekte
- Straf
De reden ‘andere gronden’ is een soort restcategorie om een ambtenaar te kunnen ontslaan. De werkgever moet echter wel met een gegronde reden komen om de ambtenaar te ontslaan. De kans is zeker aanwezig dat deze ontslaggrond niet gerechtvaardigd is. Het is daarom aan te raden om een ontslag dat berust op deze restcategorie te laten controleren door één van onze advocaten. Het is namelijk mogelijk om bezwaar te maken tegen dit ontslagbesluit.
Reorganisatie
Wanneer er in een organisatie wijzigingen worden aangebracht, kan dit gevolgen hebben voor jouw positie als ambtenaar. Deze reorganisatie kan ervoor zorgen dat jouw functie volledig verdwijnt. De werkgever is dan genoodzaakt om een ontslagbesluit te nemen. Dit is voor jou natuurlijk super vervelend. Daarom is het mogelijk om in bezwaar te gaan tegen dit besluit. Daarna is het eventueel nog mogelijk om in beroep te gaan bij de rechter. Onze advocaten staan je graag bij om deze procedure te doorlopen.
Disciplinaire straffen
De overheidswerkgever mag een disciplinaire straf opleggen als een ambtenaar zijn werk niet op een deugdzame manier uitvoert. Straffen die opgelegd kunnen worden zijn bijvoorbeeld schorsing of het verminderen van het salaris. De werkgever moet eerst wel uitvoering onderzoek naar het ondeugdelijke gedrag van de ambtenaar. Als de werkgever dit niet goed doet, schendt hij het zorgvuldigheidsbeginsel. Dit kan gevolgen hebben voor de opgelegde straf.
Wat kan een ambtenarenrecht advocaat uit Arnhem voor jou betekenen?
Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van overeenkomsten en andere juridische documenten. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig. Zo kan een advocaat jou bijstaan tijdens de ontslagprocedure bij de kantonrechter. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Kosten ambtenarenrecht advocaat Arnhem
In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.
Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.
Ambtenarenrecht advocaat uit eigen regio
Onze ambtenarenrecht advocaten bevinden zich niet alleen in Arnhem, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er in Den Haag ook advocaten die gespecialiseerd zijn in het ambtenarenrecht die je graag te hulp staan!
Op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in een ander rechtsgebied dan het ambtenarenrecht? Ook dan kan je bij ons terecht. Onze gespecialiseerde advocaten zijn ook te vinden in Nijmegen, Amersfoort, Apeldoorn, Utrecht, Enschede en Den Bosch.
Meer weten over ambtenarenrecht?
Lees meer over bijvoorbeeld:
Werkwijze Lawspot
Veelgestelde vragen ambtenarenrecht advocaat Arnhem
Hoe vind ik een goede ambtenarenrecht advocaat in Arnhem?
Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.
Wat kost een ambtenarenrecht advocaat in Arnhem?
De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.
Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?
Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.