Advocaat bestuursrecht Amsterdam

Heb jij een geschil met de gemeente Amsterdam; bijvoorbeeld de burgemeester, het college of de gemeenteraad? Heb je bijvoorbeeld geen parkeervergunning gekregen, heb je als horeca exploitant een bestuurlijke boete ontvangen, of ben je het niet eens met een verleende vergunning voor een evenement wegens mogelijke overlast? Dan is het verstandig om een advocaat bestuursrecht in Amsterdam in te schakelen. Wij helpen je hier graag bij. Onze advocaten hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde advocaat bestuursrecht uit Amsterdam
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven er naar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze bestuursrechtadvocaten in Amsterdam

Onze advocaten in Amsterdam zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van het bestuursrecht. Onze bestuursrechtadvocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen met de overheid. Ze weten precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het bestuursrecht, zoals bezwaar en beroep, planschadevergoeding, nadeelcompensatie, afgewezen vergunning of subsidie en bestuursrechtelijke sancties zoals last onder dwangsom en bestuursdwang.

Algemene beginselen van behoorlijk bestuur

Overheden moeten bij het nemen van besluiten rekening houden met algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Dit betekent dat een besluit zorgvuldig moet worden genomen. Belangen van belanghebbenden moeten worden meegewogen en wanneer een bestuursorgaan een toezegging doet, moet zij die ook nakomen. Dit gebeurt niet altijd, een advocaat kan helpen om uw belang te verdedigen of bijvoorbeeld helpen de overheid aan een gedane toezegging te houden.

Planschadevergoeding

Wanneer de gemeente een planologisch besluit neemt, kan jij daar (financiële) gevolgen van ondervinden. Door de aanleg van een nieuwe weg wordt je woning bijvoorbeeld minder waard of ervaar jij overlast. Onze advocaten kunnen je helpen met het vorderen van schadevergoeding.

Afwijzing besluit

In het bestuursrecht gaat het vaak ook om aanvragen en afwijzingen. Zo kan je bijvoorbeeld een parkeervergunning hebben aangevraagd, een vergunning om een schuurtje te bouwen, of juist een subsidie voor een buurtevenement. Is deze aanvraag afgewezen? Onze advocaten staan je bij tijdens het bezwaar, het beroep bij de rechter, en eventueel bij hoger beroep.

Bestuursrechtelijke sanctie

Bestuursorganen kunnen soms ook een sanctie opleggen. De burgemeester kan bijvoorbeeld een pand sluiten wanneer de bewoner drugs kweekt en verhandeld. Dat klinkt heel logisch en terecht, maar wat nu als de bewoner de woning huurt en de verhuurder van niets weet? Zo zijn er meerdere situaties te verzinnen waarin een sanctie niet altijd terecht kan zijn. Een bestuursrechtadvocaat helpt je met het in bezwaar gaan tegen de sanctie.

Wat kan een advocaat bestuursrecht uit Amsterdam voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van overeenkomsten en andere juridische documenten zoals het bezwaarschrift. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig. Een advocaat bestuursrecht uit Amsterdam helpt jou gedurende het gehele proces indien nodig. Van het schrijven van het bezwaarschrift, tot aan het voeren van procedures bij de rechter, of in hoger beroep.

Kosten advocaat bestuursrecht Amsterdam

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Advocaat bestuursrecht uit eigen regio?

Onze advocaten bestuursrecht bevinden zich niet alleen in Amsterdam ,maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Breda, Eindhoven, Enschede, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Zwolle ook advocaten gespecialiseerd in het bestuursrecht die je graag te hulp staan!

Ben jij op zoek naar een advocaat bestuursrecht rondom Amsterdam? Je vindt ons ook in Haarlem, Alkmaar, Leiden, Utrecht en Almere.

Meer weten over het bestuursrecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen advocaat bestuursrecht Amsterdam

Hoe vind ik een goede advocaat bestuursrecht in Amsterdam?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een advocaat bestuursrecht in Amsterdam?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu