Lawspot Advocaten

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Advocaat ambtenarenrecht nodig?

Het ambtenarenrecht wijkt in veel gevallen af van het reguliere arbeidsrecht. Echter, sinds de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) op 1 januari 2020, geldt het reguliere arbeidsrecht ook voor veel ambtenaren. Ben jij ambtenaar of overheidswerkgever en heb je een geschil over bijvoorbeeld ontslag, ziekte of disciplinaire maatregelen? Onze advocaten ambtenarenrecht helpen je graag. Valt jouw situatie toch onder het reguliere arbeidsrecht? Ook dan hebben we advocaten voor je klaar staan.

Wanneer een advocaat ambtenarenrecht inschakelen?

Het is niet verplicht in het ambtenarenrecht om gebruik te maken van een advocaat. Desondanks raden wij je aan om wel gebruik te maken van een advocaat ambtenarenrecht wanneer je als ambtenaar een geschil hebt met je werkgever, of wanneer je als overheidswerkgever een geschil hebt met een van je ambtenaren. Het ambtenarenrecht is namelijk een specialistisch rechtsgebied tussen het bestuursrecht en het arbeidsrecht. Deskundige kennis van een ervaren advocaat gespecialiseerd in het ambtenarenrecht is daarom belangrijk bij een geschil in dit rechtsgebied.

Wat kunnen onze advocaten ambtenarenrecht voor jou betekenen?

Onze advocaten staan je bij tijdens het oplossen van geschillen omtrent:

  • Aanstelling en arbeidsvoorwaarden
  • Arbeidsomstandigheden
  • Beoordeling van medewerkers
  • Disciplinaire maatregelen
  • Functiewaardering
  • Medezeggenschap
  • Ontslag
  • Pensioen
  • Privatisering en reorganisatie
  • Ziekte en re-integratie

Herken jij jouw geschil niet in een van deze categorieën? Ook dan kunnen wij je waarschijnlijk helpen. Wij kijken in alle gevallen graag met je mee wat we voor jou kunnen betekenen.

Wat kost een advocaat ambtenarenrecht?

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een advocaat gespecialiseerd in het ambtenarenrecht heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een gespecialiseerde advocaat ambtenarenrecht te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan worden de kosten van je advocaat mogelijk vergoed door jouw rechtsbijstandsverzekeraar. Wij adviseren je te controleren of jouw verzekering ook dekking bied bij ambtenarenrechtgeschillen en wat het kostenmaximum precies is.

Gesubsidieerde advocaten

Een door de overheid gesubsidieerde advocaat noemen we ook wel een pro deo advocaat. Dit betekent dat jij niet alle kosten van de advocaat hoeft te betalen. De overheid betaalt het grootste deel en jij betaalt een eigen bijdrage. Of je recht hebt op een pro deo advocaat hangt af van de hoogte van je inkomen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(252 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde advocaat ambtenarenrecht nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis erfrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare advocaat ambtenarenrecht?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu