Waarmee kan een adoptierecht advocaat jou helpen?

Het adoptierecht is een zeer gespecialiseerd rechtsgebied. Het is mogelijk om zowel kinderen uit het binnenland als uit het buitenland te adopteren. Hiervoor moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. Hier kunnen problemen omtrent bestaan, zoals het niet hebben van de juiste leeftijd. Of het land waar het kind vandaan komt is geen partij bij het Haags Adoptieverdrag. In zulke gevallen kan een advocaat adoptie je bijstaan.

Voorwaarden adoptie

 • Om in aanmerking te komen voor adoptie moet je aan een paar voorwaarden voldoen.
 • Je mag niet ouder dan 45 jaar zijn
 • Je gezondheid moet in orde zijn
 • Je justitieel verleden mag geen bezwaar voor adoptie opleveren
 • Je moet bereid zijn het kind alle medische behandelingen te geven die noodzakelijk zijn
 • Je moet garant staan voor alle kosten van verzorging
 • Je moet in Nederland wonen

Omtrent deze voorwaarden kunnen problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld met de leeftijd. Hier worden soms echter wel uitzonderingen opgemaakt. Met behulp van een advocaat adoptierecht kunnen jullie samen tot een zo’n goed mogelijk resultaat komen.

Buitenlandse adoptie

Indien je een kind adopteert uit een land dat niet is aangesloten bij het Haags Adoptieverdrag, kan dit nogal ingewikkeld zijn. De Nederlandse Ambassade erkend de adoptie dan namelijk niet. In zo’n geval moet er dan adoptie naar Nederlands recht plaatsvinden. Meestal komen de ouders hier pas achter nadat de adoptie procedure al doorlopen is en het kind zich al in Nederland bevindt. Het kind krijgt hierdoor niet automatisch een Nederlands paspoort. In zulke gevallen moet er dan een gerechtelijke procedure plaatsvinden, waarbij de adoptie naar Nederlands recht aangevraagd wordt. Pas als deze adoptie heeft plaatsgevonden, hebben de ouders gezag over het kind. Om de procedure tot erkenning te starten en het gezag te krijgen heb je een advocaat nodig. Schakel in zo’n geval snel de hulp in van een advocaat adoptie!

Beginseltoestemming

Het kan zo zijn dat je geen beginseltoestemming krijgt van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hiertegen kun je bezwaar maken binnen zes weken na verzending van de afwijzing. Hierin is het aan te raden je bij te laten staan door een advocaat adoptierecht. Deze kent de procedures goed en zo kom je tot de beste en snelste oplossing.

Veelgestelde vragen adoptie advocaat

Hoeveel kost het om een kind te adopteren?

Hoe hoog de kosten zijn, hangt af van waar het kind vandaan komt en welke kosten jouw bemiddelingsbureau/ vergunninghouder hanteert. Deze bemiddelingskosten kunnen variëren van €7.500,- tot €35.000,-. Daarnaast zijn er ook nog andere kosten, zoals ongeveer €1.600,- voor de voorlichting van Stichting Adoptievoorzieningen en het aanvragen van een verblijfsvergunning van €950,-.

Hoe moeilijk is adopteren?

In Nederland is men nogal zorgvuldig wat betreft adoptie. Zo zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet zijn. Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt adopteren heel moeilijk. Het doorlopen van de hele procedure en alle stappen kost nogal veel tijd. Ook zijn er vaak weer wachttijden. Voor het doorlopen van de hele procedure moet je ongeveer drie tot vijf jaar uittrekken.

Wat zijn de voorwaarden voor adoptie?

 • Je mag niet ouder dan 45 jaar zijn;
 • Je gezondheid moet in orde zijn;
 • Je justitieel verleden mag geen bezwaar voor adoptie opleveren;
 • Je moet bereid zijn het kind alle medische behandelingen te geven die noodzakelijk zijn;
 • Je moet garant staan voor alle kosten van verzorging;
 • Je moet in Nederland wonen.

Hoelang duurt het om te adopteren?

Het doorlopen van de hele procedure en alle stappen kost nogal veel tijd. Ook zijn er vaak weer wachttijden. Voor het doorlopen van de hele procedure moet je ongeveer drie tot vijf jaar uittrekken.

Wat betekent de adoptie?

Adoptie betekent het aannemen van een persoon als kind. Als we kijken naar de juridische betekenis is adoptie de breuk van de familieband met de biologische ouders en tegelijkertijd de vaststelling van een nieuwe wettelijke familieband, met alle rechten en plichten die hierbij horen.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde adoptie advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare adoptie advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu