Wat moet je doen bij achterstallig onderhoud van jouw gehuurde pand?Vragen? Bel ons: 085 5000 202

Het onderhoud van een pand dat je huurt is in beginsel de taak van de verhuurder. Als dit niet gebeurt, kan dit natuurlijk ontzettend vervelend zijn. Als dit het geval is kan je verschillende stappen ondernemen. Eerst moet je wel altijd de verhuurder op de hoogte stellen van de onderhoudsklachten en een redelijke termijn geven om dit onderhoud alsnog te verrichten. Daarnaast zijn er tegenwoordig een aantal uitzonderingen die niet voor rekening van de verhuurder komen, zoals schilderwerk en andere kleine werkzaamheden. Kijk dus ten eerste altijd of het wel om een taak gaat die voor rekening van de verhuurder komt. Zie hieronder de mogelijkheden:

Mogelijkheden

  • De gemeente inschakelen: de gemeente kan de verhuurder verplichten de reparaties uit te voeren of de reparaties uitvoeren op rekening van de verhuurder.
  • Procedure bij de rechter: De rechtbank kan in een kort geding bepalen welke reparaties verricht moeten worden, eventueel op straffe van een dwangsom.
  • Vordering instellen bij de rechter: Je kunt de rechter verzoeken om zelf de werkzaamheden te mogen verrichten of een derde dit te laten doen op kosten van de verhuurder.
  • Kosten verrekenen: Je kunt zelf de kosten verrekenen met de verhuurder. Bijvoorbeeld door deze in mindering te brengen op de huurprijs. Hierbij moet de verhuurder wel in verzuim zijn (d.m.v. ingebrekestelling) en het risico is dat de verhuurder jou aanspreekt voor wanprestatie.
  • Verzoek indienen bij de huurcommissie: deze kan een onderhoudsprocedure starten. Als de gebreken ernstig genoeg zijn kan een huurverlaging worden gegeven die geldt tot de gebreken zijn hersteld.
  • (Gedeeltelijke) ontbinding huurovereenkomst: Je kunt de rechter verzoeken om de huurovereenkomst (gedeeltelijk) te ontbinden. Hierbij hoef je minder of geen huur te betalen, totdat de gebreken zijn hersteld.

Aangezien er zoveel verschillende mogelijkheden zijn en deze ook allemaal andere gevolgen met zich meebrengen, is het verstandig om bij het afdwingen van onderhoud/vergoeding een advocaat in de arm te nemen. Deze kan afwegen welke mogelijkheid het beste past bij jouw specifieke situatie en zo met de beste en minst ingrijpende oplossing komen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.
Dit zul je zien in de prijsindicaties die je ontvangt van onze aangesloten advocaten. Ook kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de kosten gemaakt voor de rechtshulp. Voor meer vragen kan je uiteraard bij ons terecht.


Snel op zoek naar een advocaat die jou helpt bij problemen die onstaan door achterstallig onderhoud?

Plaats gratis jouw zaak!

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Achterstallig onderhoud advocaat vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je binnen drie simpele stappen jouw zaak online plaatst. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl gratis en brengt het geen verdere verplichtingen mee. Door jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl te plaatsen vind je vandaag nog de juiste advocaat.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis achterstallig onderhoud advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare huurrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?