Achternaam kind veranderen kosten

Achternaam kind veranderen kosten

Achternaam wijzigen zonder medeweten vader

Het is afhankelijk van de omstandigheden of instemming van de vader met betrekking tot het verzoek tot naamswijziging van een kind. Degene met ouderlijk gezag doet het verzoek. In het geval dat beide ouders het gezag hebben, is van hun beide instemming vereist. De achternaam kan dan dus niet worden gewijzigd als een van beide het verzoek niet ondertekent.

Kinderen onder de 12 jaar

In beginsel is bij de naamswijziging van kinderen onder de twaalf instemming van beide ouders vereist, ook indien een van hen het gezag niet heeft. Hier zijn een aantal uitzonderingen op. Een instemming van een ouder die niet of nauwelijks met het kind in gezinsverband heeft samengeleefd is ontzet, is niet vereist.

Toestemming van het kind

Bij de naamswijziging van een kind dat twaalf jaar of ouder is, geldt dat instemming van de gezaghebbende ouder(s) nodig is en bovendien de instemming van het kind zelf.

Verzoek tot achternaamwijziging

Een verzoek tot wijziging van de achternaam geschiedt via het aanvraagformulier naamswijziging. Deze wordt ingediend bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justis, Team Koninklijke Besluiten. Het is hierbij niet nodig om een advocaat in de arm te nemen.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Achternaam kind veranderen kosten

Veel gelezen artikelen

Bel nu