Aanzegging

Aanzegging

Aanzegging tijdens de procedure

Wanneer van een aanzegging gesproken wordt, wordt gedoeld op een bepaalde aankondiging van formele aard. Deze aankondiging houdt in dat vaak een bepaalde actie in juridische zin zal plaatsvinden. Men denke aan een dagvaarding (een inleiding van een procedure, die tevens de oproep bevat om op een bepaalde datum bij de rechtbank te verschijnen) of een brief. Een aanzegging is bij verschillende situaties wettelijk verplicht. Als bijvoorbeeld een bepaalde overeenkomst opgezegd wordt, schrijft de wet voor dat dit schriftelijk moet geschieden middels een aanzegging.

Aanzegging in het arbeidsrecht

Ook in het arbeidsrecht vinden we de verplichting tot een aanzegging terug. In de recente arbeidswet zien we dat een werkgever verplicht is om een aanzegging te doen. Dit speelt in bijvoorbeeld het geval wanneer een arbeidsovereenkomst gaat eindigen. De werkgever moet minimaal één maand voor dat de arbeidsovereenkomst zal eindigen, de werkgever schriftelijk moeten aanzeggen dat zijn dienstverband zal eindigen. Hierbij kan de werkgever aangeven of dit dienstverband vervolgens al dan niet verlengd wordt of definitief opgezegd wordt. Hierdoor komt de werknemer niet voor verrassingen te staan.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Aanzegging

Veel gelezen artikelen

Bel nu