Iemand aansprakelijk stellen wegens schade in het verkeer?

Verkeersaansprakelijkheid

Het verkeer is iets waar je waarschijnlijk iedere dag mee te maken hebt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er regelmatig schade wordt veroorzaakt in het verkeer: een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Het is vervelend wanneer je schade lijdt door een ander, of wanneer je zelf schade hebt veroorzaakt. Dit kan schade zijn aan een auto, fiets of aan een andere materiële zaak. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat iemand een gebroken been oploopt, of andere letselschade na een verkeersongeluk. Gelukkig zijn er genoeg juridische uitkomsten waardoor de geleden schade kan worden vergoed. De regels van het aansprakelijkheidsrecht zijn hier van toepassing.

Waar kan een advocaat jou mee helpen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht kan jou adviseren en bijstaan wanneer je te maken krijgt met verkeersaansprakelijkheid. Het kan zijn dat er onduidelijkheid is over wie de schuld draagt van de geleden schade, of dat beide partijen hierin een aandeel hebben. Het is bijvoorbeeld zo, dat fietsers in het verkeer sneller als zwakkere deelnemer worden gezien dan iemand die zich in een auto verplaatst. Een advocaat kan jou adviseren over dit soort juridische kwesties. Ook kan hij/zij je bijvoorbeeld helpen met het verhalen van de schade bij de verzekeraar. Ook kan een advocaat helpen met het opstellen de brief waarin je de schadeveroorzaker aansprakelijk stelt. Mocht het tot een procedure komen, dan kan een advocaat je natuurlijk ook altijd bijstaan. Ondanks het feit dat er regelmatig schade wordt opgelopen in het verkeer, zijn de regels omtrent aansprakelijkheidsrecht complex, en is elke situatie anders. Je doet er daarom verstandig aan een advocaat in de arm te nemen die deskundig is op het gebied van verkeersaansprakelijkheid. Mocht je zelf schade hebben veroorzaakt in het verkeer, dan staan onze advocaten ook voor je klaar.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(254 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Schadeveroorzaker aansprakelijk stellen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu