Lawspot Advocaten

Hoe kan je schade verhalen bij de verzekeraar?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Aansprakelijkheid

Het kan gebeuren dat jij schade hebt geleden door iemand anders, bijvoorbeeld omdat iemand tegen jouw auto is aangereden. Dit is heel vervelend, maar gelukkig biedt het aansprakelijkheidsrecht een uitkomst. De schade die jij hebt geleden dient namelijk hersteld te worden. Je kunt de verzekeraar van de persoon die jou schade heeft toegebracht hiervoor aansprakelijk stellen en dus de schade verhalen bij de verzekeraar. Bij het bepalen van de aansprakelijkheid is het noodzakelijk dat je ook de hoogte van de door jou geleden schade bepaalt. Wanneer vaststaat dat er schade is geleden, kan je de schade verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Dit doe je middels het indienen van een schriftelijke claim. Het is natuurlijk ook mogelijk dat iemand schade heeft geleden door jou en deze schade wil verhalen op jouw verzekeraar. Ook dan kan een advocaat jou bijstaan en helpen met onderhandelen over de hoogte van de geleden schade.

Hoe kan een advocaat je hierbij helpen?

Een schadevergoeding dien je dus schriftelijk te vorderen. In de brief moet zijn omschreven wat er precies is gebeurd, wat de omvang van de schade is en de grond waarop je iemand aansprakelijk stelt. Wanneer dit zo nauwkeurig mogelijk is gebeurd, verhoogt dit de kans op een succesvolle schadeclaim en uitkering van de schade door de verzekeraar van de tegenpartij. Een advocaat kan jou adviseren bij het opstellen van de aansprakelijkheidsstelling brief voor het verhalen van de schade bij de verzekeraar. Ook kan de advocaat helpen bij bijvoorbeeld onderhandelingen over het vastellen van de schade. Ook kan een advocaat je bijstaan indien jij zelf aansprakelijk wordt gesteld voor veroorzaakte schade.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(235 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu