Schadevergoeding eisen met behulp van een advocaat?

Schade

Civiel/burgerlijk recht is het recht tussen burgers onderling, organisaties onderling en burgers en organisaties. Binnen het burgerlijk recht komt het vaak voor dat de ene partij de ander schade toebrengt. Vaak is het dan mogelijk om een schadevergoeding te claimen; dit kan met behulp van een advocaat. Bij het lijden van schade kun je aan allerlei situaties denken. Je kunt bijvoorbeeld schade lijden omdat iemand wanprestatie gepleegd heeft, dat betekent dat iemand een overeenkomst (gedeeltelijk) niet is nagekomen. Maar ook is het mogelijk dat je te maken krijgt met verkeersaansprakelijkheid, omdat je auto beschadigd is tijdens een verkeersongeluk. Je kunt bijvoorbeeld ook schade hebben geleden doordat zich een bedrijfsongeval heeft voorgedaan.

In al deze situaties kun je van degene die de schade heeft veroorzaakt of van degene die verantwoordelijk is voor de schade een schadevergoeding eisen. Gezien de grote belangen die kunnen spelen op zowel financieel als op emotioneel gebied, doe je er verstandig aan een advocaat in de arm te nemen.

Hoe kan een advocaat je helpen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht kan jou helpen met alle juridische kwesties omtrent schadevergoedingen. Zo kan hij/zij je bijvoorbeeld helpen met het opstellen van de brief waarin je de tegenpartij aansprakelijk stelt. Ook kan een advocaat de schade verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij, of een schatting maken van de hoogte van de geleden schade. Mocht het tot een procedure komen, dan kan een advocaat jou daarin bijstaan. Wanneer je zelf door iemand aansprakelijk gesteld wordt, kun je ook juridische bijstand of advies inwinnen bij een van onze advocaten.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(297 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu