Bepalen en verhalen van schade met hulp van een advocaat?

Hoe bepaal en verhaal ik mijn geleden schade?

Het kan voorkomen dat jij schade hebt geleden door iemand anders, bijvoorbeeld omdat iemand je auto heeft beschadigd. Je komt dan in aanraking met de regels van het aansprakelijkheidsrecht. Je kunt degene die jou deze schade toegebracht heeft hiervoor aansprakelijk stellen. Wel moet er bepaald kunnen worden wat de hoogte van die schade is, en bovendien moet de schade ergens op verhaald kunnen worden om compensatie te kunnen ontvangen. Een advocaat kan jou hierbij helpen.

De hoogte van de schade vaststellen

Iemand aansprakelijk stellen doe je schriftelijk. In de brief moeten verschillende gegevens worden vermeld: de datum van de aansprakelijkstelling en algemene gegevens van de wederpartij en van jezelf. Maar ook moet er beschreven worden wat er is gebeurd en op welke grond je iemand aansprakelijk stelt. Belangrijk is dat je zo nauwkeurig mogelijk kunt aangeven wat de hoogte van de schade is om deze vervolgens op de veroorzaker te kunnen verhalen. Dit is niet altijd eenvoudig, daarom is het raadzaam hiervoor een advocaat in te schakelen. Deze kan je vervolgens helpen met het vaststellen van de hoogte van de schade die door jou is geleden.

Het verhalen van de schade

Wanneer vaststaat dat er schade is geleden kan je de schade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Hier vallen ook de kosten van juridische bijstand onder. Je dient een claim in bij de tegenpartij of diens verzekeraar. Indien iemand weigert te betalen, kun je een dagvaarding uit laten brengen. Het opstellen van zo’n dagvaarding moet zorgvuldig worden opgesteld; daarom verstandig je hiermee te laten helpen door een advocaat.

Het in de arm nemen van een aansprakelijkheidsrechtadvocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(267 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Schade bepalen en verhalen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu