Procederen over aansprakelijkheid en schadevergoeding?

Aansprakelijkheid en schadevergoeding

Het kan gebeuren dat je schade lijdt door een ander, of juist dat je zelf schade veroorzaakt. Het uitgangspunt in Nederland is dat de geleden schade gecompenseerd of hersteld dient te worden. Dit kan schade zijn aan bijvoorbeeld een auto, maar ook schade die is ontstaan door wanprestatie of een onrechtmatige daad. Er zijn nog vele soorten andere schade mogelijk. Wanneer er schade door andermans toedoen is ontstaan, krijgen partijen te maken met de wettelijke bepalingen van het aansprakelijkheidsrecht.
Soms kan het gaan om grote bedragen, spelen emoties een rol, is de afwikkeling van het proces ingewikkeld, enzovoort. Het is daarom verstandig hulp van een advocaat in te roepen.

Procederen met behulp van een advocaat

Hoewel partijen er vaak samen uit kunnen komen, is dit toch niet altijd het geval. Het is dan mogelijk dat er een procedure wordt gestart. Dit kun je doen wanneer je zelf schade geleden hebt, maar je kunt er ook als schadeveroorzaker mee te maken krijgen. Als er een procedure gevoerd wordt, kun je je het beste laten bijstaan door een advocaat die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht. Misschien ben je het niet eens met de aansprakelijkheid, of met de hoogte van de geëiste schadevergoeding. Wat ook mogelijk is, is dat je hulp van een advocaat wilt over de feiten en omstandigheden die voor het aantonen van aansprakelijkheid doorslaggevend zijn. Een advocaat kan in dit soort situaties voor jouw rechten opkomen of je juist verdedigen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(261 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Schade bepalen en verhalen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu