Ben je aansprakelijk gesteld? Een advocaat kan je helpen!

Aansprakelijkheid

Helaas komt het regelmatig voor dat iemand schade lijdt door een ander. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat iemand tegen de auto van een ander aanrijdt. Wat ook mogelijk is, is dat iemand een verbintenis (gedeeltelijk) niet nakomt en dus wanprestatie pleegt. In Nederland is het uitgangspunt dat de schade die iemand lijdt gecompenseerd dient te worden, zodat de geleden schade hersteld kan worden. Het kan natuurlijk dat jij zelf aansprakelijk gesteld bent door de wederpartij. Je krijgt dan te maken met de wettelijke bepalingen over het aansprakelijkheidsrecht. Misschien ben jij van mening dat je niet verantwoordelijk bent voor de schade die geleden is, of vind je dat er überhaupt geen schade is geleden. Het is verstandig om je te laten adviseren door een advocaat wanneer je door een ander aansprakelijk gesteld bent.

Wat kan een advocaat voor jou betekenen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht kan jou adviseren, bijstaan en helpen met het afweren van aansprakelijkheid. Er moet ten eerste worden bepaald of aansprakelijkheid zich daadwerkelijk voordoet. Hiervoor zijn de feiten en omstandigheden van de situatie belangrijk en doorslaggevend. Een advocaat kan jou hiermee helpen. Misschien is het namelijk zo dat jij geen aandeel in de schuld van de schade hebt gehad, of is er een wettelijke uitzondering van toepassing waardoor jij niet aansprakelijk bent. Mocht dit toch zo zijn, dan kan een advocaat namens jou onderhandelen met de wederpartij of diens verzekeraar. Ook kan hij/zij kijken naar de hoogte van de daadwerkelijk geleden schade.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(240 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Schade bepalen en verhalen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu