Ben je aansprakelijk gesteld? Een advocaat kan je helpen!

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Aansprakelijkheid

Helaas komt het regelmatig voor dat iemand schade lijdt door een ander. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat iemand tegen de auto van een ander aanrijdt. Wat ook mogelijk is, is dat iemand een verbintenis (gedeeltelijk) niet nakomt en dus wanprestatie pleegt. In Nederland is het uitgangspunt dat de schade die iemand lijdt gecompenseerd dient te worden, zodat de geleden schade hersteld kan worden. Het kan natuurlijk dat jij zelf aansprakelijk gesteld bent door de wederpartij. Je krijgt dan te maken met de wettelijke bepalingen over het aansprakelijkheidsrecht. Misschien ben jij van mening dat je niet verantwoordelijk bent voor de schade die geleden is, of vind je dat er überhaupt geen schade is geleden. Het is verstandig om je te laten adviseren door een advocaat wanneer je door een ander aansprakelijk gesteld bent.

Wat kan een advocaat voor jou betekenen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht kan jou adviseren, bijstaan en helpen met het afweren van aansprakelijkheid. Er moet ten eerste worden bepaald of aansprakelijkheid zich daadwerkelijk voordoet. Hiervoor zijn de feiten en omstandigheden van de situatie belangrijk en doorslaggevend. Een advocaat kan jou hiermee helpen. Misschien is het namelijk zo dat jij geen aandeel in de schuld van de schade hebt gehad, of is er een wettelijke uitzondering van toepassing waardoor jij niet aansprakelijk bent. Mocht dit toch zo zijn, dan kan een advocaat namens jou onderhandelen met de wederpartij of diens verzekeraar. Ook kan hij/zij kijken naar de hoogte van de daadwerkelijk geleden schade.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(240 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Schade bepalen en verhalen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis aansprakelijkheidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!