Wie is Aansprakelijk en hoe werkt Aansprakelijkheid?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheid houdt in verantwoordelijk zijn voor schade of nadelige gevolgen die iemand anders ondervindt. Iemand is verantwoordelijk omdat hij bijvoorbeeld schuld heeft aan die schade, onrechtmatig heeft gehandeld, of omdat hij in een positie verkeert waarin hij de schade had kunnen voorkomen. Aansprakelijkheid kan voortvloeien uit een overeenkomst, uit de wet en uit rechtmatige daad.

Wie is er aansprakelijk?

In het geval van een overeenkomst spreken we wanprestatie: iemand komt een contractuele verplichting niet (correct) na en is dus aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade. In sommige gevallen is in de wet vastgelegd wie er aansprakelijk is als bepaalde schade ontstaat. We spreken dan van wettelijke aansprakelijkheid: de wet bepaalt wiens schuld dit is en wie de schade dus moet vergoeden. Voorbeelden hiervan zijn de aansprakelijkheid van ouders voor gedragingen kinderen, evenals dat voor de gedragingen van huisdieren de bezitter of eigenaar in de regel aansprakelijk is. Een andere categorie uit de wet vormt verkeersaansprakelijkheid. Het uitgangspunt is hier dat de bestuurder van een auto of voertuig aansprakelijk is in het geval van een verkeersongeval. Als iemand de wet overtreedt en daardoor schade veroorzaakt jegens een ander, dan pleegt hij een onrechtmatige daad.

Hoe kan een advocaat mij helpen bij aansprakelijkheid?

Heb je zelf schade en ben je van mening dat iemand anders daarvoor aansprakelijk is? Om iemand aansprakelijk te stellen zal allereerst moeten worden aangetoond dat er schade is en waaruit deze schade precies bestaat. Daarnaast zal in veel gevallen dan met bewijsmiddelen moeten worden aangetoond wie de geleden schade heeft veroorzaakt. Een schriftelijke aansprakelijkstelling moet aan allerlei vereisten voldoen, wil de procedure kunnen slagen. Het is daarom verstandig een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat in te schakelen die je hierbij helpt. Helaas ontstaan er vaak conflicten over de vraag wie er verantwoordelijk moet worden gehouden voor schade. Zo kan het ook voorkomen dat je zelf wordt beschuldigd van het veroorzaken van schade. Dit kan terecht maar ook onterecht zijn! Heeft iemand jou aansprakelijk gesteld en wil je je hier succesvol tegen verweren? Of je laten adviseren hoe je hier het beste op kunt reageren? Een advocaat via Lawspot.nl kan je altijd verder helpen!

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(235 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde aansprakelijkheid advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis aansprakelijkheidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!