Lawspot Advocaten

Snel een Geschikte Aansprakelijkheidsrecht Advocaat nodig?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Waarmee helpt een aansprakelijkheidsrecht advocaat jou?

Het gebeurt vaak dat iemand schade oploopt door een ander. In het aansprakelijkheidsrecht gaat het om het herstel en de compensatie van deze schade. Je kunt een persoon aansprakelijk stellen voor schade, zodat de schade op deze persoon verhaald kan worden. Nadat iemand aansprakelijk is gesteld, moet je de schade bepalen en verhalen.

In Nederland is er sprake van het beginsel dat iedereen zijn eigen schade draagt. In de praktijk zijn hier echter veel uitzonderingen op, bijvoorbeeld in het geval van schade als gevolg van wanpresteren van de andere partij of een verkeersongeluk. De meest voorkomende grond voor aansprakelijkheid is de onrechtmatige daad. Toch kan er ook uit rechtmatige daad aansprakelijkheid ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld bij onverschuldigde betaling, ongerechtvaardigde verrijking of onteigening. Daarnaast zijn er nog vele andere uitzonderingen.

Om te bepalen of aansprakelijkheid zich daadwerkelijk voordoet, moet er worden gekeken naar de feiten en omstandigheden van het geval. Een advocaat kan jou helpen bij de onderhandelingen over het vaststellen van de schade en als het niet mogelijk is om een schikking te treffen bij de procedure tot het vaststellen van de aansprakelijkheid. Ook kan een advocaat je bijstaan als iemand anders jou verantwoordelijk wil houden voor veroorzaakte schade.

Een aansprakelijkheidsrecht advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Uiteraard bij ons hierover advies inwinnen.


Meteen een advocaat vinden?

(251 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Aansprakelijkheidsrecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Bij het onafhankelijke platform Lawspot.nl kan je in drie simpele stappen voor jouw zaak de juiste advocaat vinden. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn alleen gecertificeerde advocaten aangesloten bij ons. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats vandaag nog jouw zaak op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!
   
Meer weten?