Aansprakelijkheidsstelling maken met hulp van een advocaat?

Wat is een aansprakelijkheidsstelling?

Wanneer jij schade hebt opgelopen of juist hebt veroorzaakt, zijn de regels van het aansprakelijkheidsrecht van toepassing. Met een aansprakelijkheidsstelling kun je iemand verantwoordelijk houden voor de door jou opgelopen schade. Hiermee kun je een passende vergoeding krijgen voor schade die niet jouw schuld is, maar van een ander. Je dient een claim in bij de tegenpartij of diens verzekeraar.

Aansprakelijkheidsstelling brief

Een schadevergoeding dient men schriftelijk te vorderen. Dit doe je in een aansprakelijkheidsstelling brief waarin verschillende gegevens moeten worden vermeld. Ten eerste de datum van de aansprakelijkstelling en algemene gegevens van de wederpartij en jezelf. Daarnaast vermeld je een omschrijving van het ongeval, de omvang van de schade (materieel en immaterieel) en de grond waarop je iemand aansprakelijk stelt.

Wat kan een advocaat voor jou betekenen bij een aansprakelijkheidsstelling?

Het is raadzaam om een advocaat in de arm te nemen voor het aansprakelijk stellen van iemand, omdat er erg veel verschillende mogelijkheden zijn hiervoor. De advocaat kan de aansprakelijkheidsstelling brief ook voor je opstellen. Een advocaat kan je bijvoorbeeld vertellen om welke wettelijke grondslag het in jouw geval gaat en adviseren bij het opstellen van de aansprakelijkheidsstelling brief. Ook kan een advocaat jou helpen met het bepalen en verhalen van de schade of met het eventueel onderhandelen met de verzekering en nog met vele andere aspecten van het aansprakelijkheidsrecht!

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je zult ontvangen van verschillende advocaten. Ook kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de gemaakte rechtsbijstand kosten. Voor vragen hierover kun je ook bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(235 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu